24 Eylül 2020 Perşembe

Küresel Amaçlar Bilgi Yarışmamız


 19 Eylül 2020, Cumartesi günü 100 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz "Küresel Amaçlar" bilgi yarışmamızda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim.

21 Eylül 2020 Pazartesi

KÜRESEL AMAÇLAR HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI

 






Geçtiğimiz yıl 115 farklı ülkeden, 73 etkinlik ile 106.500'den fazla kişinin çevrimiçi olarak katılımı ile kutlanan ve 54 farklı dilde, 5,8 milyar sosyal medya erişimi ve 52,7 milyon sosyal medya gösterimine ulaşan “Küresel Amaçlar Haftası” bu yıl 18-26 Eylül 2020 tarihleri arasında çeşitli çevrim içi organizasyonlarla kutlanacaktır. COVID-19' un dünyanın en yoksul ve en savunmasızları için yıkıcı aksaklıklara neden olduğu, dolayısı ile küresel hedefler için bir dönüm noktasında olduğumuz ve iklim eylemiyle mücadele etmek, sağlık hizmetlerine ve sağlıklı gıdaya erişim sağlamak, tüm çocukların kaliteli eğitime erişimine destek olmak ve en savunmasızları korumak artık her zamankinden daha önemli hale geldiği şu günlerde, daha iyi bir iyileşme ve daha adil, daha sürdürülebilir ve daha eşit bir dünya inşa etme fırsatımız var.

Kaliteli eğitim olmadan insani beceriler geliştirilemez ve insani gelişme olmadan da dünya çapında sürdürülebilir kalkınma sağlanamaz, ilkesine inanan Türkiye’nin değişik şehirlerinde görev yapan sınıf öğretmeni arkadaşlarla başlattığımız, STEM Training forSustainable Development Targets” eTwinning projemizin açılış etkinliği kapsamında 19 Eylül Cumartesi günü 100 öğrenci katılımı ile yapmış olduğumuz Küresel Amaçlar Bilgi Yarışmasıyla, bu haftanın önemine dikkat çekmeye çalıştık. 17 küresel sorundan 17 soru soruduğumuz online bilgi yarışması sonunda kaybedenin olmadığı, ama dünyanın geleceği ile ilgili herkesin yapabileceği birşeyler olduğu mesajı ile etkinliğimizi tamamladık.

Etkinliğimizin paydaşı olan ve dünyanın geleceği için birlikte ve birbirinden öğrenerek işbirliği yapan topluluklar oluşturma hedefi olansdg4kids’e ve açılış konuşmasını yapan Türkan UÇAR hanımefendi ve Metin ÇELEBİ beye çok teşekkür ederiz.

3D school designs-Karma Okul

  3D school designs Karma Okul Çalışması